18 februarie 2010

Si bucatarii o iau razna

Hai sa ne intelegem inainte de a da drumul la stire: chiar imi place bucataria si chiar am o relatie intima cu tigaia, cratita, oala si cuptorul. Mai mult, sunt gata oricand sa comit un efort lombar in fata unui chef veritabil (Hello Costachel!).

Partea proasta in ziua de azi este aceea ca bucatarii televizati, unii de un renume variabil spre indoielnic, sunt gata sa manance orice rahat si sa gateasca orice patruped pentru a obtine un rating mai bun.

Altfel spus, unii dintre ei admit sa ne propuna cele mai tembele retete dintre cele mai cretine cu putinta.

In fruntea plutonului se claseaza, clar!, numitul Beppe Bigazzi, un nene cu par alb ce si-a rupt craca de sub picioare la Rai Uno. De ce? Pentru ca, dorind sa impartaseasca lumii intregi ceva din preaplinul culturii sale culinare, a gasit ca este extrem de important sa explice felul in care se gateste o... pisica :-|.

Daca mi-ati fi povestit, ma tem ca n-as fi crezut. A trebuit sa vad stirea de pe LePost.fr si sa ma uit stupefiat la inregistrarea alaturata.

Un comentariu:

Costachel spunea...

Si a fost suspendat pe termen nelimitat. Ceea ce, la varsta lui frageda de 77 de anisori...
Altminteri Pastorel povesteşte ca in timpul refugiului de la Iasi, din primul razboi mondial, au fost destui cei care au mancat pisica. Si inca la restaurant. E drept, ei erau ferm convinsi ca li s-a adus iepure...
Foamete mare, monser. Prin 1919 se inventase şi painea cu adaos de rumegus. Iti dai seama cate fibre sanatoase avea?