29 mai 2008

Donati-va chiloteii pentru pace!

Lupta pentru pace a imbracat de-a lungul timpului numeroase forme, se stie. Dar iata ca ea poate sa si dezbrace numeroase alte forme, in special ale unor doamne si domnisoare din Canada. Si asta nu oricum, ci in cadul campaniei "Chiloteii pentru pace". Actiunea a fost lansata de o coalitie de organizatii feministe si ONG-uri, la carma carora se afla Quebec Women's Federation si Rights & Democracy Student Network, se arata intr-un comunicat dat publicitatii ieri.

Ideea a apartinut asociatiei Lanna Action for Burma (LAB), care protesteaza in felul acesta impotriva abuzurilor din Bruma, adica fosta Birmanie. Junta aflata aici la putere se face vinovata de numeroase violuri si crime. Iar initiativa de a invita canadiencele sa trimita o pereche de chilotei la ambasada Bruma din Canada are o logica. Ea vine de la o superstitie birmaneza, care spune ca un barbat nu are voie sa atinga lenjeria unei femei, pentru ca isi va pierde... puterea.

In sfarsit, sa mai mentionez ca generalii birmanezi par sa se teama cumplit de chilotei, dupa cum sugereaza un joculet online pe care il puteti incerca aici.

Niciun comentariu: