4 iunie 2008

Ploaie de bani pentru o carte

Astazi a inceput Bookfest, adica cel mai important targ de carte din Romania. Ca unul care lucreaza intr-o editura, mai exact Polirom, stiu prea bine ce inseamna evenimentul acesta pentru editori si autori deopotriva, fara a-i mai pune la socoteala pe criticii si traducatorii invitati la lansarile de carte. Deranj mare pentru toti acestia, ca sa nu mai zic ce zile traiesc piaristii!

Insa toate eforturile lor par agitatie marunta in fata unei modalitati de promovare a unei carti scrise de un indonezian.

Ei bine, indonezianul nostru, Tung Desem Waringin, a aruncat duminica dintr-un avion nu mai putin de 100 de milioane de rupii deasupra orasului Serang, situat la 75 km de Jakarta. Aceasta inseamna echivalentul a 10.700 de dolari, suma deloc neglijabila intr-o tara in care, conform statisticilor, milioane de oameni traiesc cu nici doi dolari pe zi. Potrivit CNN, miza a fost promovarea cartii "Marketing Revolution". Asta pentru autor si editura. Pentru locuitorii din Serang, miza a constat in a aduna cat mai multe bancnote.

Nu pot sa nu ma gandesc ce nebunie ar fi la Bookfest, daca ar incepe sa ploua cu bani!...

Niciun comentariu: