15 iunie 2008

Nici macar "Vineri 13" nu mai e ce a fost candva

Productiile de la Hollywood ne-au bagat in cap ideea ca ziua de vineri 13 este plina de ghinioane, daca nu cumva macabra de-a dreptul. Sunt nu mai putin de 8 filme pe tema aceasta, despre care puteti gasi detalii la http://www.fridaythe13thfilms.com/.

Totusi, daca am supravietuit pana azi, adica duminica, 15 iunie 2008, inseamna ca am trecut cu succes de ziua de vineri, 13 iunie 2008. Sa fie un semn? O fi de bine? O fi de rau? Hm...

Cert este ca statisticienii olandezi de la Dutch Centre for Insurance Statistics au demonstrat ca zilele de vineri 13 nu sunt chiar atat de nefaste precum s-ar crede, aflam de pe Reuters. Studiile lor au aratat ca atunci cand ziua de vineri se nimereste sa cada pe data de 13 se semnaleaza mai putine accidente, incendii si furturi decat in alte zile de vineri. Conform statisticilor din ultimii doi ani, in fiecare zi de vineri sunt raportate 7.800 de accidente. Dar in zilele de vineri 13 se inregistreaza doar 7.500 de accidente.

Unul dintre expertii olandezi care au realizat acest studiu, Alex Hoen, a declarat ca este greu de crezut ca aceasta situatie se datoreaza faptului ca, preventiv, oamenii sunt mai atenti in aceste zile ce poarta stampila cu ghinion. In opinia lui, statistic vorbind, este mai sigur sa te urci la volan in zilele de vineri 13 decat in alte zile de vineri.

Niciun comentariu: