5 decembrie 2008

La noi, pe Marte, sunt codrii verzi de brad si campuri de matase...

Am aflat cu o deosebita placere ca pe Marte exista paduri. O spune Realitatea, citand o stire obosita de pe DailyMail.co.uk, un tabloid englezesc la fel de credibil in materie de actualitate stiintifica precum Libertatea, Click sau Can-can. Trecand peste adaptarea schioapa, cele cateva barbarisme si utilizarea unui cuvant inexistent in limba romana (pareidolie; vezi DexOnline), gasesc inaltator faptul ca adeptii teoriei conspiratiei au transpirat de placere descoperind ca una dintre fotografiile transmise de catre Mars Rover infatiseaza, in toata splendoarea sa, o bucata de... lemn.

Chestie de finete, conspirativii nostri au dedus ca Marte este o planeta bine impadurita si, mai mult, s-au prins ca "buturuga" in discutie a fost adusa acolo unde a fost fotografiata cu fix 40 de ani in urma, de o inundatie. Nu ma intrebati de ce 40 de ani si nu 20! Sau poate 37,2342342566094 ani, de pilda!


Insa, dincolo de stirea in sine, mult mai pasionante sunt comentariile de pe marginea ei, atat cele de pe Realitatea, cat si cele de pe DailyMail.co.uk. Asa ca, pentru a fi la fel de pasionant (cine a citit pasional greseste!) ma simt si eu obligat sa comentez cum ca, la un zoom adecvat si cu un contrast pe masura, se va vedea ca pe ciotul in discutie se pot descifra cuvintele "branza, barza, manz, viezure". Evident, acestea reprezinta o alta dovada a continuitatii poporului roman pe minunatele noastre meleaguri geto-dacice si - de ce nu? - chiar martiene. Iar daca stam sa ne gandim bine, sigur exista o varianta a Mioritei care incepe cu "Pe-un picior de plai, pe-o gura de crater...".

Niciun comentariu: