7 decembrie 2008

Ce are parul cu libidoul?

Foarte probabil, parul nu are nimic cu prefectura. Insa are ceva cu libidoul. Pentru conformitate, precizez ca ma refer aici la podoaba capilara. Pacatele mele, va rog sa nu intelegeti altceva! Multumesc, multumesc.

In fine, voiam sa va povestesc despre o teorie avansata de catre Pamela Stephenson (foto), o psihoterapeuta cu parul lung si in varsta de 59 de ani, specializata pe probleme sexuale. Stirea este fasaita, aproape cu rusine, pe Times of India, dar este luata de buna acolo unde nu te astepti, adica pe Daily Mail. In treacat fie spus, peste jena de text din Libertatea, va sugerez sa sariti.

In sfarsit, in opinia specialistei de mai sus, lungimea parului femeilor ar reflecta dimensiunea apetitului lor sexual. Pe scurt, cele cu parul lung ar transmite ca au un libido, hmmmm!, pe masura. Asta in vreme ce femeile tunse scurt ar da de inteles ca nu sunt prea interesate de infierbantat dormitorul. Adica nu ca ar fi total lipsite de... sa-i zicem interes. In schimb, vor sa arate ca, pentru ele, exista lucruri mai importante in viata decat barbatii. Ca o fi cariera, ca o fi vorba despre copii conteaza mai putin. Interesant e ca acestea nu pun barbatii pe primul loc si, pe cale de consecinta, nici sexul. Mai, sa fie!

OK, inteleg ca poate exista o legatura simbolica intre taierea parului lung si "amputarea feminitatii". Iar daca una ca asta se intampla dupa o relatie dezastruoasa, e chiar logic. Dar ma intreb care este treaba cu femeile care nu au avut niciodata parul lung ori cu cele care au descoperit beneficiile parului scurt. Mai baietoase sau mai practice, au considerat, poate, ca le sta mai bine tunse si s-au gasit destul de atragatoare chiar si asa, in conditiile in care pot avea mai mult timp ingrijind mai putin par.

Sincer, chiar nu stiu ce sa cred. De un lucru sunt insa foarte sigur: orice am face, sigur se gaseste un specialist care sa ne psihanalizeze de mama. Daca nu individual, macar la gramada. De unde si morala: noi sa fim sanatosi, ca specialisti care sa ne puna etichete se gasesc!

Niciun comentariu: