18 decembrie 2008

Tutun, chips-uri si alte de-alea

"Tutunul dauneaza grav sanatatii" este o propozitie de care ne-am cam plictisit. Eu unul, recunosc, chiar efectuez sistematic un anumit gen de privire la auzul ei....

Dar sa trecem peste asta! Urmeaza sa ne distram pe seama propozitiei de mai sus, avand in vedere noul inteles pe care a dovedit ca il poate avea. Adica, parafrazand dictonul "scapi de dracul, dai de ma-sa", pare-se ca exista cazuri in care "cazi din lacul de tutun in putz-ul de chips-uri".

Drept exemplu, hai sa vorbim despre un cetatean care s-a lasat de fumat (gratie hipnozei) si a dat in altceva. Adica a scapat de dependenta de nicotina schimband-o cu dependenta de chipsuri!

Potrivit Metro.co.uk, asta a patit Darren Corbett, un englez de 43 de ani de prin West Yorkshire. El s-a ales cu noua si minunata lui dependenta in carciuma. Tovarasii sai de pahar ieseau afara sa fumeze, pe motiv ca s-a interzis fumatul in localuri. Ramanand singur la masa, nu-i ramanea altceva de facut decat sa rontaie chipsuri. Si a tot rontait, pana cand a ramas cu un mic defect: nu mai fumeaza un pachet pe zi, ci molfaie zilnic 20 de pungi de "Scampi Fries".

Intre noi fie vorba, noua sa apucatura il costa 11 lire sterline zilnic, adica de doua ori mai mult decat tigarile pe care le fuma inainte. Dar, din punct de vedere politic, importat este ca a scapat de patima tutunului, nu-i asa?

Conteaza mai putin cate E-uri toarna mai nou in el Darren Corbettsi. Important este ca putem sa mai bifam inca o persoana recuperata din ghearele taioase ale tutunului. Dar si mai important e sa nu se prinda nimeni ca este foarte probabil ca el sa crape din cauza chips-urilor.

Si, in incheiere, inainte de a-mi aprinde o tigara, nu pot decat sa le urez sanatate maxima militantilor in contra fumatului, adaugand un prietenos clipit suplimentar acelora dintre ei care se infunda cu E-uri.

Niciun comentariu: