12 decembrie 2008

Obama poate!

Unele dintre cele mai bine vandute jucarii pe Internet in clipa de fata sunt micile figurine din plastic ce-l reprezinta pe Barack Obama cu... pantalonii in vine. Da, noul prezident al Statelor Unite este infatisat facand treaba mare. Potrivit Ananova, el nu este singurul politician care a fost prezentat in felul acesta. Au mai patit-o si premierul britanic Gordon Brown sau Angela Merkel, respectabila doamna cancelar al Germaniei. Dar nu au scapat nici alte personalitati din sport sau muzica.

La originea aceste nebunii se afla un vechi obicei catalan de Craciun, anume acela de a plasa in scena Nativitatii un personaj care sta ghemuit in scopuri... sa le zicem post-digestive. Este un obicei care - se spune - ar aduce noroc si recolte bogate, fertilitate si oi mai mandre si mai cornute etc. Singura problema este ca, in ultimii 15 ani, batranul catalan cu barba a fost inlocuit cu celebritati ale momentului. Aceste personalitati au fost transformate intr-un caganer, caci asa se numeste o astfel de figurina.

Cine nu se poate abtine si doreste sa isi comande un "Obama pe vine", isi poate comanda unul aici. Este ieftin, elegant, nu miroase decat a plastic, costa numai 14 euro si pe postament scrie "Yes we can". Bine ca poate Obama! Dar e si normal, ca doar este cel mai puternic om de pe planeta, nu?

Niciun comentariu: