29 decembrie 2008

Munca tampeste!

Povestea potrivit careia munca l-ar fi facut pe om este o mare si nerusinata minciuna. Pe om l-a facut fie Doamne-Doamne, fie un accident genetic suferit de catre niste maimute din ratiuni evolutioniste, in functie de convingerile fiecaruia.

In schimb, daca nu l-a facut pe om, atunci munca sigur i-a spalat creierul! Ultima si cea mai elocventa dovada in acest sens o reprezinta cazul unui englez care a castigat la loterie fix 1.218.618 lire sterline. Potrivit The Sun, chiar daca a devenit putred de bogat, el continua sa munceasca.

Desi, logic, nu ar mai avea nici un motiv rational, Michael Crossland continua sa fie vanzator de fructe si legume intr-o piata din Londra. Astfel, el se trezeste in fiecare dimineata la ora 3! Care va sa zica, munceste "fara preget" pentru nici macar 1.000 de lire sterline pe luna.

Am calculat si a reiesit ca omul nostru, in varsta de 39 de ani, a castigat la loto fix 1.253,72 salarii de-ale lui. O impartire simpla arata ca el si-a asigurat leafa pe 104,47 ani.

Intrebarea "da' de ce mai munceste omul asta?" este prea jenanta ca sa o mai pun. Consider ca este suficient ceea ce am zis in titlu, anume ca munca tampeste.

Sau hai, fie, o sa binevoiesc sa admit ca am exagerat putin, nu foarte mult. Drept pentru care rectific: munca nu tampeste, dar sigur da dependenta. Iar lucrul acesta ar trebui sa fie mentionat pe fiecare contract de munca!

Niciun comentariu: