22 decembrie 2008

Manelisti din toate tarile, uimiti-va!

Am stiut eu, am stiut! Mereu am fost gata sa pariez ca ascultarea manelelor presupune un deranj intelectual minim spre deloc. Insa abia acum s-a dovedit stiintific ca fix asa stau lucrurile!

Ii suntem recunoscatori pentru aceasta descoperire lui prof. univ. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, seful Catedrei de Psihologie Medicala si Psihosomatica a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, din Bucureşti.

Dupa ce a scanat creierii unor cetateni, in timp ce ascultau diferite tipuri de muzica, prin intermediul tomografiei computerizate, cercetatorul roman a ajuns la cateva concluzii. Printre altele, el a descoperit ca manelele solicita doar planul instinctual, nu şi pe cel cognitiv.

Bun, trebuie sa recunosc ca mai sunt si alte concluzii, pe care le puteti lectura integral de pe Gandul.info. De exemplu, s-a descoperit ca muzica populara activeaza cam 50% din scoarta cerebrala, iar cea clasica merge pana la 90%, doar Mozart atingand 100%. Dar asta conteaza mai putin, dupa cum nu ne intereseaza absolut deloc faptul ca alte cercetari ar putea ajunge la alte rezultate, in functie de lotul de subiecti participanti la experiment.

Importanta este insa - nu-i asa? - doar satisfactia pe care o puteti avea trimitand acesta stire tuturor celor despre care stiti ca sunt consumatori de manele. Numai sa aveti grija sa nu o trimiteti si vreunui sef sau soacrei!

Niciun comentariu: