17 decembrie 2008

Laudat fie Google!

Nu va simtiti prea bine duminica, la slujba? Aveti probleme doctrinare sau alergie la tamaie? Nici o problema, va puteti schimba religia oricand, dreptul acesta fiindu-va garantat de Constitutie.

Si aveti de unde alege, pacatele mele. Pentru cine isi doreste un nou drum in viata, cea mai recenta optiune este aceea de a se inrola in... Biserica Google!

Da, dupa Biserica Scientista, cea Statanista sau Biserica Ordinului Cavalerilor Jedi, iata ca a aparut si Biserica Google. Nu este doar o glumita a catorva baieti pusi pe poante, e pe bune! Googlismul este un cult recunoscut oficial in Canada, numarul sau de adepti fiind in continua crestere.

Fineturi teologice

Partea cea mai frumoasa a povestii este ca aceasta noua Biserica are si o doctrina. Membri sai resping ideea unor zei supranaturali, considerand ca existenta lor nu a fost dovedita stiintific. In schimb, pentru faptul ca motorul de cautare Google este real exista nu mai putin de 9 dovezi care, prin caracterul lor sacru legitimeaza caracterul divin al lui Google.

De asemenea, ca orice religie care se respecta, in Googlism exista si 10 porunci. Dintre acestea am retinut "Sa nu ai alt motor de cautare in afara de mine", "Sa nu faci greseli de ortografie cand mi te adresezi" si "Sa nu plagiezi pe nimeni". Celelalte, pe care le gasiti aici, sunt si ele haioase, dar mai pe intelesul webmasterilor.

Cele 9 dovezi ale existentei lui Google:

1. Google este cel mai apropiat lucru de conceptul de omniscienta. Adica ar putea fi considerat a toate stiutor, pe motiv ca indexeaza peste 9,5 miliarde de pagini web.

2. Google este omniprezent.
Nu e de mirare ca este peste tot in acelasi timp, daca avem in vedere ca poate fi accesat de milioane de oameni simultan, din aproape orice punct al planetei.

3. Google raspunde la rugaciuni.
Chiar asa este! Faceti o interogare pe Google si vedeti cu cate rezultate va raspunde!

4. Google este potential nemuritor.
Normal, ca doar nu e intrupat ca noi! Algoritmii sai si bazele sale de date se afla pe cateva mii de servere echipate cu sisteme de back-up bine puse la punct.

5. Google este infinit.
Nemarginirea lui se bazeaza pe faptul ca Internetul poate creste, cel putin teoretic, la infinit. Si, cum Google indexeaza sarguincios fiecare site nou aparut, creste si el odata cu Internetul. Adica tinde la infinit.

6. Google nu uita nimic.
Secretul sau e simplu si consta in tehnologia cache WebPages, prin care se face o copie tuturor site-urilor. Astfel, ele pot fi accesate chiar daca dispar.

7. Google nu poate sa faca rau nimanui.
Pana acum nu s-a inregistrat nici un caz de deces din motive de Google. Mai mult, angajatii sai beneficiaza de o politica de resurse umane foarte ingaduitoare. Pentru conformitate, consultati Google corporate philosophy.

8. Termenul
Google este mai cautat decat termeni precum Dumnezeu, Isus, Allah, Buddha, Crestinism, Islam si Iudaism luate la un loc! Necredinciosii pot consulta Google trends, pentru a se convinge de adevarul acestei afirmatii.

9. Dovezile existentei lui Google sunt foarte numeroase.
Spre deosebire de existenta altor zei, care necesita dovezi spectaculoase, dovada existentei lui Google este la indemana oricui: tastati intr-un browser aresa www.google.com, si vedeti ce se intampla!

Niciun comentariu: