12 decembrie 2008

Au inventat creioanele gata rontaite

Marturisesc plin de rusine ca sunt ros de invidie ca n-am inventat eu creioanele pre-roase! Au aparut deja pe piata, fiind lansate de compania Concentrate, nu mai am ce face...

Oricat ar fi de amuzanta inventia, ea are o logica. Ideea, explicata pe Ananova, este ca un creion ce este deja muscat ii determina pe elevi sa nu-l mai rontaie, vazandu-si astfel de lectii. Cu alte cuvinte, creioanele gata rontaite i-ar ajuta pe micii scolari sa se concetreze mai bine.

Asa o fi, nu zic nu! Nefiind mecanic, nu ma incumet sa ii contrazic pe specialisti... In schimb, am o intrebare pentru fabricanti: cum naiba realizeaza ei creioanele astea? Au cumva o matrita speciala? Sau au creat postul de "muscator de creioane"?

Personal, inclin sa cred ca aceste creioane geniale sunt muscate manual, adica - pardon! - bucal. Oricum, vreau sa zic nu mecanic, ci artizanal, ati inteles voi. Tind sa mizez pe aceasta ipoteza de lucru judecand dupa pretul de 1,5 lire sterline (1,7 euro), cu cat este vandut setul de trei bucati.
In fine, ultima mea curiozitate: care ar putea fi salariul unui "muscator de creioane"? Au posturi libere? Si, ma rog, care o fi norma de creioane muscate in opt ore?

Niciun comentariu: