5 decembrie 2008

Jegosi, dar lucizi!

Sa presupunem ca ati avea de ales intre a fi nespalati si cu judecata limpede sau curati, dar mai putin inteligenti. Ati prefera, cu siguranta, aaa... Aaa... Uh! Ce ati prefera?... Iata o intrebare curat murdara!

Totusi, in lumina unui studiu efectuat de Universitatea din Plymouth, merita sa ne punem intrebarea de mai sus. Potrivit Telegraph.co.uk, cercetatorii de acolo au descoperit ca cine se spala pe maini este mai indulgent. Concret, judecatorii care au acest obicei sunt mai putin severi. De asemenea, alegatorii mai spalati sunt mai predispusi sa treaca, deseori, cu vederea peste trasaturi ale politicienilor altfel de neiertat.

Ca sa fim intelesi, trebuie sa spunem ca participantilor la studiu li s-a servit o vizionare a cunoscutei pelicule Trainspotting. Subiectii carora li s-a oferit ocazia sa se spele pe maini s-au dovedit suspect de intelegatori, culmea indulgentei fiind atinsa insa de catre cei care au comis un dus inainte de vizionare. Acestia din urma au judecat cu mai putina asprime consumul de droguri, furtul si chiar prepararea cainelui familiei si servirea acestuia la cina.
OK! Acum, cu riscul de a ma repeta, nu ma pot abtine sa nu intreb din nou cum e mai bine: jegos si lucid sau curat si cu mintea plecata?

Niciun comentariu: