10 decembrie 2008

Domnilor, propun sa fim ocrotiti!

Intotdeauna am ridicat o spranceana la auzul sintagmei "noi femeile". Probabil din gelozie pe solidaritatea sexului frumos, nu de alta. Insa, trecand peste detaliul acesta, cred ca a sosit vremea sa consacram si zicerea "noi barbatii". Este vremea, domnilor!

Credeti ca exagerez? Pardon, scuzati, bonsoir! Departe de mine gandul de a da dovada de militantism iefint (adica second hand, ca e recesiune). Insa crudul adevar este ca barbatii sunt o specie pe cale de disparitie!

Nu, nu glumesc. Exista chiar un studiu pe tema asta. Este realizat de Chem Trust si poarta titlul de Widespread feminisation of male wildlife raises the alarm. Cine are nervii de rigoare, poate descarca, in format PDF (44,5 kb), concluziile de aici. Aveti insa si posibilitatea de a digera povestea intr-o versiune diluata, din articolul Men under threat from 'gender bending' chemicals, publicat pe Telegraph.co.uk. Oricum, in nici un caz nu va recomand varianta de pe Green-report.ro, pentru ca sufera de o limba romaneasca de balta cu tantari.

Rezumand, ideea este ca "poularea e rea" este o idee, din pacate, generoasa. In realitate, poluarea este foarte rea, pentru ca... efeminizeaza barbatii! Mai precis este vorba despre poluarea cu substante chimice cu un continut inalt de estrogeni, adica hormoni sexuali feminini. Ei bine, acestia afecteaza comportamentul mai multor specii. S-a dovedit deja in cazul pestilor si al altor cateva specii. Concret, s-au inregistrat deformari genitale si cazuri de efeminizare a masculilor, precum si cazuri in care calitatea spermei se duce de rapa.

Partea cu adevarat proasta este aceea ca substantele cu pricina s-ar gasi, printre altele, in ambalajele de plastic si in vopsele. Cu alte cuvinte, "noi barbatii" suntem expusi direct la potentiale dereglari tulburatoare. Ar trebui oare chestia asta sa ne faca mai solidari? Mai mult, nu cumva ar fi cazul sa fim declarati specie ocrotita?

Eh, hai sa vedem: se incumeta careva sa deschida o petitie?

Niciun comentariu: