25 august 2009

Am concediat bucatarul, gateste robotul


Am o veste proasta pentru cei capabili sa aprecieze o mancare bine facuta. E chiar proasta! Dar, pentru adeptii teoriilor conspiratiei sau ai scenariilor apocaliptice, faptul ca robotii au pornit sa cucereasca bucatariile ar putea fi o veste buna. Asta le-ar da apa la moara, le-ar confirma ipotezele si se vor simti foarte bine zicand "V-am spus eu ca robotii vor cuceri lumea?".

Pe scurt, chinezii au creat un robot capabil sa faca treaba a zece bucatari, informeaza Ananova. De acord, inteleg ca masinaria o sa echipeze doar marile restaurante, macar pentru inceput. Dar asta inseamna ca, pe termen lung, restaurantele "echipate" cu bucatari umani vor fi foarte scumpe. Cam asa cum sunt acum alimentele "bio"...

La naiba, chiar imi placea bucataria chinezeasca! De ce au inceput tocmai ei, chinezii? Ma asteptam ca americanii sa fie primii. Credeam ca o sa ii vad lansand hotdog-ul "robot crafted" cu o campanie de promovare pe masura. M-am inselat, deh... Se pare ca foamea de bani este mai mare la chinezi.

Niciun comentariu: