26 septembrie 2009

Eu mint, tu minti, el minte, ea minte...


Va propun o scurta problema de logica: recititi titlul de mai sus, apoi completati ce ar trebui sa urmeze dupa "puncte-puncte". In fine, sa nu spuneti ca v-a iesit "noi mintim"! OK, fie, gata... Am terminat cu gramatica, da-le naibii de conjugari!

Deci, care-i ideea? Ei bine, aflati ca exista un sondaj, citat de DailyMail.co.uk si reluat copios in presa romana, potrivit caruia barbatii ar minti de doua ori mai mult decat femeile.Uh! Asta aproape ca reprezinta o confirmare a asertiunii potrivit careia "toti barbatii e porci". (Dezacoarda a fost intentionata, da? Va rog!)

De retinut ca sondajul cu pricina a fost ocazionat de lansarea pe DVD a primului sezon al serialului Lie to Me. Potrivit acestuia, barbatii ar minti de sase ori pe zi, spre deosebire de femei, care o fac numai de trei ori. Lipsit fiind de vocatia de adevarat despicator al firului in patru, dar lejer afectat de aceasta concluzie, va invit totusi sa procedati la un scurt deranj, intrebandu-va care este marja de eroare recunoscuta a sondajelor online.

Bun! Cine trece de testul acesta are dreptul de a medita la capacitatea sapiens-ilor (barbati si femei deopotriva) de a fi sinceri la adapostul anonimatului. Evident, aceasta invitatie este valida pentru cititorii avizi de tabloide, ma scuzati...

Niciun comentariu: