20 septembrie 2009

Va rugam urcati in vagoane, trenul berii porneste in doua minute


Despre turism cultural ati auzit, sunt sigur de asta (muzee, monumente, case memoriale etc.). Ati auzit, de asemenea si despre turismul religios (vezi cunoscutele tururi ale manastirilor din nordul Moldovei).S-ar putea sa va mai fi trecut pe langa urechi si ceva despre turismul sexual (Thailanda, dragilor!).

Dar stiati ca exista si turism etilic?

Deci exista! Si nu ma refer la cunoscutul, si pe alocuri apreciatul, tur al barurilor pana dimineata. Este vorba despre o oferta propusa de Alaska Railroad sau, cum ar veni, CFR-ul alaskezilor.

Dupa cum reiese dintr-un articol de pe sectiunea de travel a Los Angeles Times, este vorba despre o calatorie cu trenul, de patru ore si jumatate, intre Anchorage si Portage, propusa pentru 3 octombrie a.c. In pretul de 149 de dolari intra 6 beri, intru buna dispunere a calatorilor. Iar operatiunea asta de marketing, ca altfel nu stiu cum sa ii spun, se numeste foarte inspirat "Great Alaska Beer Train".

Dar ceferistii alaskezi nu se opresc aici. Baieti destepti, ei organizeaza si un "Blues Train", rezervat doar cuplurilor. Judecand dupa pretul de 249 de dolari, deduc ca se beneficiaza si de o cuseta pentru doi. Nu de alta, dar o gara pentru doi ar fi cam scumpa.

Niciun comentariu: