10 ianuarie 2009

Dragoste pana la rinichi


Ca dragostea este oarba nu mai este un secret pentru nimeni. Insa, acelasi sentiment te face sa iti pierzi nu doar ochii. Tot din dragoste, poti sa iti pierzi si un rinichi. Exact asta a patit un american din Long Island, relateaza BBC.co.uk.

Pe scurt, chirurgul Richard Batista a fost extrem de fericit cand, in 2001, dupa 11 ani de casnicie, si-a donat un rinichi iubitei sale sotii. Frumos din partea lui, nu? Ba chiar onorabil, am putea zice. Si foarte laudabil, bla-bla-bla.

OK, dar hai sa trecem la miezul problemei. Distinsa doamna Batista, purtatoare a unuia dintre rinichii domnului Batista, a decis in 2005 ca e mai bine sa depuna actele de divort. Dar, multumita avocatilor ambelor parti, divortul a fost lung si anevoios. Si inca nu s-a incheiat. De ce oare?

Ei bine, domnul Batista, considerandu-se inselat, umilit si abandonat, isi cere rinichiul inapoi. Si, daca o reimplantare este ca si imposibila din punct de vedere medical, el pretinde sa primeasca 1,5 milioane de dolari, adica fix contravaloarea organului, dupa cum apreciaza el. Asta si pe motiv de ciuda ca nu mai are voie sa isi vada cei trei copii.

Concluzionand, putem considera in continuare ca este minunat sa iti daruiesti inima. Dar metaforic vorbind! Cat despre rinichi... Eh, sa vedem cum, in caz de Doamne fereste, il impartiti la partaj, alaturi de apartament, mobila, bibelouri, cratiti si mileuri!

Niciun comentariu: