10 ianuarie 2009

Marimea conteaza! Dar nu cea de la pantofi...


Contrar asteptarilor pe care le-ati putea avea citind titlul mai sus, nu este vorba despre barbati, ci despre femei!

Ei bine, da, conform unor cercetatori britanici citati de The Sun, marimea conteaza inclusiv in cazul femeilor. Si, ca sa nu las loc de confuzii, precizez ca ma refer aici la marimea hainelor pe care le poarta.

In treacat fie spus, nu ma pot abtine sa nu aduc un omagiu traducatorilor de mana a 14-a, care au priceput complet aiurea din stirea citata. Ei au ramas cu ideea cum ca femeile care poarta 38 la pantofi ar avea o viata sexuala mai activa decat cele care poarta 42. Este o eroare care aproape a facut turul presei romanesti. As vrea sa pot zice ca nu asta conteaza, dar conteaza. Desigur, pentru cine tine la rigoarea informatiei si, eventual, pentru cine are pretentii la o traducere corecta, ca sa nu mai zic de o conversie OK a unitatilor de masura.

Revenind, in cazul femeilor, marimea conteaza atunci cand vine vorba despre haine si nicidecum despre marimea pantofilor.

Mai precis, cu cat este mai mare (repet, marimea hainelor!), cu atat este mai descurajanta povestea. Ma rog, asa sustine un studiu, potrivit caruia femeile mai plinute, adica cele care intra in cabina de proba cu niste haine mai largi, se priveaza de anumite placeri. Culmea, nu pentru ca aceste placeri nu le-ar fi la indemana, ci pentru ca - pur si simplu - nu le place sa fie privite. De ce? Ei bine, pentru ca nu le place ceea ce vad ele in oglinda!

Asadar, pentru cititorii de ziare proaste, tineti minte ca marimea care conteaza n-are absolut nici o legatura cu numarul de la pantofi!

Niciun comentariu: