12 octombrie 2009

Cand camera ascunsa incaseaza picioare-n cap

Glumitele pe care le vedem la emisiuni de genul Camera ascunsa pot fi OK si chiar risca sa ne faca sa ne radem. Singura conditie este ca scenariul sa nu presupuna chestii neinspirate, pe care "victimele" le-ar putea percepe ca agresiune fizica.

De ce spun asta? Pentru ca exista oameni (aproximativ 1% din populatie), catalogati indeobste "defecti". Acestia au reactzii urate, atunci cand li se pare ca ei sau apropiatii lor sunt agresati. Este vorba despre practicantii de arte martiale full contact si, sa nu ii uitam nici pe ei, lucratorii sau fostii lucratori din servicii.

Introducerea fiind facuta, va invit sa urmariti filmuletul alaturat, realizat in Belgia, la Charleroi, zice Zigonet.

Pe scurt, actorul pus sa sara cu o plasa in capul umblatorilor dintr-un supermarket a furat o copita peste ochi. Cat despre executant, are nota 10 de la mine pentru strategie (planificarea loviturii si asteptarea momentului oportun ), precum si pentru executie (scoaterea adversarului din lupta prin executarea unei singure proceduri). Si tot nota 10 merita pentru gestionarea situatiei post conflict (scuze pentru non francofoni, n-am rabdare sa traduc toata conversatia).

Da, stiu, a fost o lovitura care doare... Condamn si eu agresivitatea, pacatele mele. Dar hai sa ne uitam si spre scenarist, care nu a  tinut cont de faptul ca 1% din populatie poate raspunde extrem de dur si de eficient la agresiuni fizice.

Niciun comentariu: