8 octombrie 2009

Daca si la Luvru pute a hamburgeri...


Oroare a ororilor! Nici n-a cantat bine cocosul aniversarea a 30 de ani de la descinderea McDonald's in Franta, ca varful de lance al fastfood-arelii americanesti s-a si insurubat in miezul si nucleul culturii franceze.

Sa incercam sa ne lamurim!

Personal, marturisesc, nu am deslusit inca ce legatura are sula cu prefectura. Cunoscatorii stiu prea bine ca ma refer la "Unealtă (folosită de cizmari și de cojocari) formată dintr-un ac lung și gros de oțel, drept sau curb, fixat într-un mâner, cu care se găurește pielea, talpa etc. spre a putea petrece acul sau ața prin ele". Asta cf. DexOnline.

Ei bine, cu atat mai putin inteleg ce legatura poate avea McDonald's cu Luvrul!

Totusi, imi place sau nu, fie si dincolo de intelegerea mea, aceasta legatura exista. Ca pana ce si americanii de la CNN nu se feresc sa bage in titlul acestei stiri sintagma "Bad taste".

Asa ca, ce atata cuisine française, mai brother? Te dai dejtept, ba? Mujchiul meu tatuat vrea sa-si  perceapa tremurul aferent feeling-ului de cocalar imbuibat conform standardelor inclusiv la Luvru. Asa ca baga tu mai repede un dublu la baiatu', pana nu ma inervez! Sa muara toti chef-ii de necaz, na!, cu toate retzetele si neamurile lor la pachet!

Niciun comentariu: