16 iunie 2009

Cine pierde azi un ou, maine va plati un bou


Nu-i asa ca va place curatenia pe strazi? Tuturor ne place, pacatele noastre! De-asta ii si admiram pe nemti, spre exemplu. Pentru ca politistii lor sunt in stare sa te amendeze daca faci scapat un prapadit de bilet de autobuz.

Dar ei, sincer, nu sunt exemplu potrivit. Englezii rup malu'. Si inca de departe! Iata ce a patit un cetatean de-al lor, de altfel putin somer, saracu'. Ca de somer ce era imprumutase 20 de lire sterline.

Omul n-a avut ce face si a dorit sa cumpare un tricou. A dat pe el 3 lire sterline. L-a luat, primind totodata restul si bonul de casa aferente. Dar, spre nenorocul lui, dupa cum citesc pe Dailyrecord.co.uk, cand a vrut sa le bage in buzunar, s-a nimerit ca acestea sa ii scape pe trotuar. Iar in Marea Britanie chestia asta e suficienta pentru a fi amendat ca ai facut mizerie pe strada.

Povestea e simpla: doi politisti i-au atras atentia cetateanului ca i-au cazut 10 lire sterline si un bon, dupa care l-au amendat cu 50 de lire sterline, pe motiv ca ar fi facut mizerie.

Deci se poate!

Niciun comentariu: