25 iunie 2009

Croaziere pentru fraieri si pirati


Dragilor, voi visati la o croaziera? Si eu! OK, recunosc spasit, ma mananca sa spun ca cine nu viseaza la o croaziera nu stie ce-i sofranul. Dar, cum nu sunt sigur daca o astfel de afirmatie este politically correct, pe cuvantul meu ca ma voi abtine!

Ma rog, fie ca visati ori ba la croaziere - noi sa fim sanatosi! -, cert este ca acestea pot fi de mai multe feluri. Teoretic, se presupune ca ele ar trebui sa induca mult calm, odihna, dragoste etc. Adica endorfine. Iata insa ca, mai nou, exista si coraziere cu adrenalina, multa adrenalina.

Potrivit Ananova.co.uk, rusii bogati si plictisiti dau bani grei pe coraziere cu iahturi de lux prin ape periculoase, in care evolueaza pirati la scena deschisa. Agentia de turism care se ocupa de "dixtractie" ii plimba pe turistii in cautare de adrenalina in zonele de actiune ale piratilor somalezi. Cine sta cu ochii pe stiri stie ca acesti pirati chiar exista, chiar pradeaza si chiar iau ostateci, pentru care cer rascumparari consistente. Fara misto!

Dar sa nu ne impacientam! Plictisitii mai avuti ai Rusiei nu intra in drumul piratilor decat paziti de fosti luptatori din trupele speciale. Ca doar de-asta platesc, nu? Adica au spatele foarte bine acoperit de catre niste meseriasi intr-ale tehnicilor de lupta antiterorista. Tehnic vorbind, sunt niste oameni cu aptitudini deosebite, antrenati sa te rupa oriunde: pe apa, in aer si pe sol, indiferent de conditii.

Faza cea mai haioasa este aceea ca, pentru ca sa le infloreasca adrenalina-n vene, clientii platesc suplimentar pentru moftul de a purta cate un Kalashnikov, in speranta ca vor avea ocazia sa apese pe tragaci inspre pirati.

Stirea citata nu ofera detalii suplimentare. Oricum, in locul "fostilor" din trupele speciale, eu le-as pasa fraierilor, pardon, clientilor, cate un incarcator cu gloante teribil de oarbe, ca sa nu zic chioare de-a dreptul. Asta doar pentru ca, in caz de avarie, sa nu se impuste intre ei, desteptii. Care destepti, foarte probabil, n-ar face diferenta intre munitia oarba si munitia de razboi.

P.S.:
Am cunoscut relativ recent un om bogat. Dupa o anumita alcoolemie, spre surprinderea mea si fara nici o legatura cu discutia in curs, a inceput sa urle in repetate randuri "Sa luam banii la fraieri!". Ulterior, aveam sa aflu ca...
asa face el de fiecare data cand se imbata. Ma intreb daca patronii agentiei de turism care organizeaza astfel de coraziere nu cumva au acelasi tic verbal, dupa al nu stiu catelea uischi.

2 comentarii:

leonte spunea...

bai domnu florin ma pliktisejti cu chestiile astea. si pe toata lumea nu vezi ca n-ai comentarii? mai si scrii gresit si eronat coraziere in loc de croaziere deci esti slab!

Stiri trasnite spunea...

Respecte, dom' Leonte! Dar nu v-am mai vazut de multa vreme prin partea locului. Sanatos, voinic? Merci de atragere de atentie. O sa las coraziere in loc de croaziere, asa cum eronat am tastat prima si intaia data. Asta special pen' ca sa se stie cat sunt de slab. In rest, pliktijeala placuta in contoninuare!