29 iunie 2009

Urechea corecta este urechea dreapta


Data viitoare cand aveti de spus ceva important, aveti grija sa o faceti in urechea dreapta a interlocutorului. Bine, puteti vorbi si in urechea stanga a acestuia, insa rezultatul nu va mai fi acelasi. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea Gabriele d’Annunzio, din Chieti, Italia, citati de DigitalJournal.com.

Prin urmare, ce aveti de spus important? O injuratura sincera, rostita din tot sufletul? Sau poate o declaratie de dragoste? Nu conteaza! Important este sa o ziceti la urechea dreapta a celuilalt.

Asta pentru ca vorbele soptite sau urlate aici ajung sa fie procesate de emisfera stanga, si e mai bine asa. Creierii nostri au darul de a fi asimetrici, in sensul in care emisferele sunt specializate, ceea ce inseamna ca fiecare dintre ele face mai bine anumite chestii. Este si cazul procesarii mesajelor verbale, sustin italienii mai sus amintiti.

Culmea, cercetarile care au condus la aceasta concluzie au fost desfasurate in trei cluburi, unde zgomotul de fond este ridicat. Concret, s-a dovedit stiintific ca este mai eficient sa ceri o tigara vorbind la urechea corecta, adica dreapta. A se retine!

Niciun comentariu: