28 iunie 2009

De ce rad macaralele in soare


Numai macaragiu sa nu fii in ziua de azi! Vorbesc foarte serios. Si nu ma refer acum la criza economica mondiala, ce afecteaza dramatic industria constructiilor si care a lasat fara munca o multime de macaragii din intreaga lume.


Pur si simplu, este vorba despre patania unui macaragiu inca neconcediat din Austria. Potrivit cotidianului 20min.ch, intr-o buna dimineata acesta a avut o mare surpriza. S-a prezentat omul la munca si s-a dus la postul de lucru. Adica s-a catarat 50 de metri ca sa ajunga in cabina utilajului. Tare din fire, barbatul a ramas teafar cand a descoperit ca un tanar doarme in varful macaralei lui.


Nu vreau sa imi imaginez cum a fost coborat de acolo flacaul, care s-a dovedit a fi student la Universitatea din Graz. Cert este ca, dupa ce s-a trezit, a reusit sa declare doar ca ultimul lucru pe care si-l aminteste este acela ca a iesit dintr-un bar si ca era... foarte obosit.
Happy end-ul povestii confirma ca exista nu doar a unui Dumnezeu al betivilor, ci si a unuia al studentilor chiori de beti. Altfel nu imi explic cum de a scapat teafar din toata povestea asta si nici macar nu a avut de platit vreo amenda, fie ea si simbolica. Pe limba Codului penal, se numeste ca nu a tulburat linistea publica si nici nu a provocat daune.

Iar acum, ca v-ati lamurit ca titlul acestui post nu face nici o referire la celebrul si tembelul refren "Macarale rad in soare", imi permit sa va sugerez sa ascultati piesa in discutie. O aveti alaturat, in interpretarea originala a inubliabilului Trio Grigoriu. Si, daca versurile vor reusi sa va lubrefieze la suflet, puteti sa vi le imprimati pe un tricou luandu-le cu copy/paste de pe Muzica9.ro. Cine o face are o bere de la mine, plus un post omagial pe blogul acesta. Parol!

Niciun comentariu: