12 iulie 2009

Injuratura e sanatate curata!?


Asa cum am mai spus luna trecuta, daca injuri corect, poti castiga o bere gratis. E drept, pentru asta trebuie sa te afli intr-un anumit bar din Spania. Insa te poti bucura de binefacerile unei injuraturi rostite sincer, din tot sufletul tau de copil, chiar si acasa, in batatura.

Ah, va rog, insist sa nu credeti ca fac apologia vorbirii buruienoase, pacatele mele. Nu intentionez decat sa va spun ca niste oameni de stiinta au mai tocat un grant pentru a descoperi ca o injuratura, rostita corect si la momentul potrivit, te poate racori.

Vi se pare cunoscuta ideea? Nu conteaza! Important este ca s-a dovedit stiintific.

Cine nu crede poate verifica pe ScientificAmerican.com ca niste psihologi de la Keele University, din Anglia, s-au dumirit ca o injuratura iti poate alina durerea. Pentru conformitate, pare-se ca a injura in acest context echivaleaza cu "verbalizarea stresului provocat de durere", de unde si senzatia de usurare.

Daca inca mai aveti dubii, atunci aflati ca aceste cercetari au fost confirmate de studii efectuate la Harvard University si la Massachusetts College of Liberal Arts.

***** **-***, bine ca am aflat-o si pe asta!

Niciun comentariu: